Over Beppie

Contentspecialist en kleermaker: niet de meest voor de hand liggende combinatie. En toegegeven, ik had zelf jaren geleden ook niet gedacht dat ik deze beroepen naast elkaar zou uitoefenen. Toch passen ze allebei goed bij wie ik ben en wat ik kan.

Contentcreatie en het ambacht van kleermaker hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt. Ze vereisen creativiteit – met tekst, beeld of stof – en een oog voor de kleinste details. Ze stellen je voor vraagstukken en problemen die opgelost kunnen worden met vindingrijkheid en een open blik.

Veel van wat ik weet en kan als contentspecialist heb ik geleerd in de jaren dat ik bij Boom uitgevers Amsterdam werkte. Daar deed ik ervaring op met de uitvoerende en strategische kant van marketing, en specialiseerde ik me als webredacteur en online marketeer. In verschillende cursussen en workshops leerde ik in die periode veel over de systematiek achter het werk dat ik deed.

Ondertussen tilde ik mijn liefde voor het maken van kleding naar een hoger niveau bij de Meesteropleiding Coupeur, de enige school in Nederland waar het kleermakersambacht nog op hoog niveau wordt gedoceerd. Het was werkelijk een voorrecht om daar de fijne kneepjes van het vak te leren. Als kleermaker ben je echter nooit uitgeleerd. Dat is een van de leukste dingen van dit werk: bij elk project krijg ik de kans nieuwe technieken te leren en mezelf verder te ontwikkelen.

Over Beppie