NT2 Dossiers

NT2.nl

Als nieuwkomer in Nederland is het niet eenvoudig om erachter te komen wat je allemaal moet doen om in te burgeren, aan welke regels en verplichtingen je moet voldoen en hoe je Nederlands moet leren.

NT2.nl, een grote webshop op het gebied van Nederlands als tweede taal, wil voorzien in de informatiebehoefte van nieuwkomers en anderstaligen. Het betrokken team van NT2.nl heeft mij daarom gevraagd om acht dossiers te schrijven over onderwerpen zoals inburgeren, het staatsexamen NT2 en Nederlands leren.

In deze dossiers leggen we in heldere taal uit wat je moet doen als je naar Nederland emigreert, wat inburgeraars kunnen verwachten, wat de verschillen zijn tussen verschillende examens en hoe je het snelste Nederlands leert.

  • Opdrachtgever

    Boom NT2

  • Project

    8 dossiers voor NT2.nl

  • Periode

    maart – augustus 2017

Voor ons nieuwe online platform over Nederlands leren en inburgeren heeft Beppie alle content geschreven en het projectmanagement gedaan. Een behoorlijke uitdaging, want de doelgroep van het platform is zeer divers en de materie is ingewikkeld. Toch wist Beppie direct de juiste toon te pakken en deze in alle artikelen vast te houden. Beppie heeft gezorgd voor een professioneel, goed leesbaar en aantrekkelijk geheel. Beppie is bovendien stipt, accuraat, meedenkend, snel en zelfstandig. En niet geheel onbelangrijk, ze is ook heel gezellig om mee samen te werken. Ik zou Beppie dan ook zonder enige twijfel opnieuw vragen als webredacteur of marketeer voor een van onze volgende projecten!